Menu Close

Sem Catalunya Nord, fem Països Catalans!

Darrera les muntanyes 
visc la incertesa del meu destí, 
però el camí que jo faci 
enllà dels vespres us trobarà. 
Adéu terres germanes, 
canteu-me fort, que us vull sentir. 

Lluís Llach

 

Dissabte 10 de novembre unes 10.000 persones es van reunir a Perpinyà per celebrar la seva Diada, en motiu del 359 aniversari del Tractat dels Pirineus signat entre Felip IV de Castella i Lluís XIV de França el 7 de novembre del 1659 pel qual Espanya va cedir d’amagat a França l’antic comptat del Rosselló i una part de la Cerdanya.

Enguany molts catalans del sud es van mobilitzar per agrair la feina dels nord-catalans que van col·laborar en la infrastructura del referèndum, amagant les urnes, fent-les passar per la frontera i també amb l’edició i transport de paperetes de vot. Això va fer que aquest any fos especial, amb molta gent vinguda d’arreu dels Països Catalans en cotxes i en uns 30 autocars.

La concentració es va fer a la plaça Catalunya i la manifestació va arribar al Castellet, enmig de mostres de cultura popular que ens agermanen com els castells i les gralles, amb participació de colles de la Catalunya Nord. Al final de la manifestació es van fer els parlaments a la plaça interior del Castellet. Hi varen intervenir en Tomeu Martí per les Illes, en Feliu Ventura del País Valencià i l’Emma Soler per la Catalunya Nord que va llegir un manifest. La presidenta de l’ANC, l’Elisenda Paluzie i el vicepresident de l’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, varen llegir sengles cartes del Jordi Sànchez i el Jordi Cuixart animant a continuar la lluita per uns Països Catalans lliures.

L’acte es va acabar amb la interpretació de la Muixeranga del País Valencià i els Segadors i amb una posterior marxa de torxes pels carrers de Perpinyà.

Galeria (Clic a una imatge per pantalla completa)

Per més imatges, clic aquí

Manifest del Col·lectiu 7 de novembre que va llegir a l’acte polític l’Emma Soler.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *