Menu Close

Correllengua 2012 a Sarrià

La flama del Correllengua 2012 va començar a caminar a principis d’estiu i el proper 27 d’octubre arriba a Sarrià. Amb el lema “Llengua, Cultura i Llibertat” es resumeixen els objectius del moviment: la reivindicació a través d’una proposta festiva i integradora el foment de l’ús social de la llengua i de la seva unitat, la difusió de la nostra riquesa cultural i l’enfortiment de la nostra personalitat i autoestima com a poble.

Aquest any, el Correllengua vol recordar la figura i obra de Lluís Maria Xirinacs, en el cinquè any de la seva mort, per la seva estima a la nostra llengua i al país. És per això, que l’inici del Correllengua d’enguany va tenir lloc a Ripoll, bressol de la seva estimada pàtria i a escassos quilometres del lloc de la seva mort, l’agost del 2007. Així, doncs, retrem homenatge a aquest  gran lluitador per  les llibertats del nostre país, que el van portar, fins i tot, a una condemna de presó. Xirinacas, autor de nombrises obres, va rebre, l’any 2004, el Premi Canigó a la Universitat Catalana d’estiu de Prada.

També volem recordar a Martí Gasull, fundador i principal activista de la Plataforma per la llengua, mort recentment en un accident de muntanya al Nepal.

Coincidint amb la Mostra de Comerç al Carrer i Gastronomia de l’Eix Comercial de Sarrià, des de la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana) i la Casa Orlandai i conjuntament amb la territorial de Sarrià Sant Gervasi de l’Assemblea Nacional Catalana, la llibreria a Peu de Pàgina, Reagrupament, ERC i Solidaritat Catalana s’organitzaran diferents activitats relacionades amb la llengua.

Us animem a participar en aquest acte festiu i engrescador, per tal de revitalitzar la nostra llengua i sensibilitzar la població de la importància del seu ús social.

Programa:

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *