Menu Close

18 de febrer #VolemAcollir


El dia 18 de febrer desenes de milers de persones es varen manifestar pels carrers de Barcelona amb el clam de “Volem acollir” els refugiats de les guerres d’Irak i Síria. L’Assemblea, en tant que entitat adherida a la campanya “Casa nostra casa vostra” hi va participar.

Al marge de la polèmica creada els dies anteriors sobre les competències de la Generalitat i de si fa prou o no per l’acolliment, és evident que el dret d’asil és una competència dels estats i només des d’una República catalana es podrà fer una política d’acolliment de persones refugiades.

La Generalitat es va comprometre a acollir 4.500 refugitats i està preparada de manera immediata per acollir-ne uns 1.200. A part, ha engegat un programa de formació de mentors que ajudaran a la vida diària dels nouvinguts que ja té més de 1.000 inscrits. Altres instàncies com ajuntaments també hi estan treballant però uns i altres es troben amb l’impediment de l’estat espanyol que no compleix amb el compromís contret amb la UE d’acollir uns 17.000 refugiats.

L’Assemblea, considerant que Catalunya ha estat tradicionalment un poble d’acollida, molts avis nostres van patir les conseqüències d’un exili forçat i que tot refugiat de guerra té el dret internacionalment reconegut d’acollida i asil, es va comprometre amb aquesta iniciativa i va participar en la manifestació multitudinària de Barcelona.

Tota persona pot esdevenir, al llarg de la seva vida, un refugiat polític demandant d’asil. Tenim el deure moral d’acollir els que fugen de la guerra i la destrucció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *