Menu Close

Un periodista letó recorre tota la Via Catalana a peu

Un molt bon amic de Catalunya, el novel·lista i periodista de Letònia Otto Ozols, que ja havia viscut i ha cobert diverses Diades organitzades per l’ANC, va quedar especialment impactat per la Via Catalana. “Com a letó dic que seré un català fins que Catalunya sigui lliure i independent” *, va escriure a la premsa del seu país!

Des de dia 3 d’aquest mes, començant a Alcanar, està fent a peu la totalitat de la Via Catalana, i espera arribar al Pertús el dia 21. A cada poble on ell preveia passar la nit hem aconseguit allotjament a casa d’algú (la majoria sap parlar anglès!), i en algun cas s’allotja, convidat, en un hotel. A molts trams, a més, hem trobat voluntaris que l’acompanyen pel camí (que normalment evita la carretera principal, per seguretat) donant-li escalf. A moltes poblacions hi ha un comitè de rebuda, sovint amb alguna bandera letona! Si toca dinar, no ho fa sol! La gent pel camí li explica anècdotes de la Via Catalana i del procés, i contesta les seves preguntes. Diverses vegades li ha fet una entrevista la ràdio o TV local. Tenim la impressió que no sopa mai sol: de vegades hi ha una colla de gent, sovint voluntaris dels trams locals de la Via Catalana.

Dimecres dia 13 és el nostre gran dia! Arribarà d’Esplugues, d’on sortirà a les 17:30 hores, amb destinació el Born (19:30 hores),  travessant d’esquillentes l’Hospitalet, per l’N340 i travessant Barcelona per la Travessera de les Corts, la Diagonal (on arribarà a les 18:30) i el passeig de Sant Joan (on arribarà a les 19:00 hores). Esperem que molts socis i simpatitzants el voldreu acompanyar o si més no saludar, aquest dia, o el matí del dia 15 quan sortirà de Barcelona (esperem que amb els peus curats) des del Born, cap a Mataró per la costa.

Quasi 100 persones són en un grup de WhatsApp que ens permet de resseguir amb fotos i informacions la seva marxa, i sobretot preveure els horaris de pas; i ens coordinem encara més gent per correu electrònic. A més, força gent el segueix per twitter, mitjançant el hashtag #OttoViaCat, i @OttoOzols.

Miquel Strubell i Krys Schreiber.

*text en català comentat aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *