Menu Close

Primàries Catalunya

L’1 de juliol el Secretariat Nacional de l’ANC va proposar engegar un procés de primàries per les eleccions municipals del 2019 en les poblacions de més de 25.000 habitants per a garantir el màxim nombre de batllies independentistes a tot el territori.

Es va fer una consulta telemàtica als associats que es va cloure el 25 de juliol. Amb una participació del 28,5% dels socis de ple dret va ser aprovada pel 87,8% dels vots emesos.

El 23 d’agost es va tancar un acord amb dues altres inicicatives creades en el mateix sentit, Primàries.Barcelona i PrimàriesxRepública, acord que es va materialitzar en la plataforma Primàries Catalunya.

1. Què són les primàries

Unes primàries són un procés de participació popular, previ a les eleccions, que permet votar tots els candidats directament i determinar el lloc que ocuparan a la llista que es presentarà a les eleccions.
D’aquesta manera, les primàries permeten unir el vot independentista des de baix i sense imposicions, amb un debat estratègic i de programa.
Això permet crear llistes guanyadores i a la vegada impulsar una nova manera de fer política, on els candidats no depenen de la cúpula dels partits sinó de la base. És per tant un projecte de regeneració democràtica.
Primàries Catalunya és el paraigua nacional que ajudarà tots aquells municipis que vulguin fer primàries, sempre d’acord amb les assemblees territorials.

2. Per què són necessàries?

Les primàries són doncs un projecte nacional que té per objectius bàsics assolir el màxim de consistoris independentistes i promoure la regeneració democràtica a Catalunya.
Com que la llei electoral no permet les eleccions anticipades al món municipal, si cap llista no obté la majoria absoluta de regidors, la llista més votada governa automàticament durant quatre anys. Per això, si l’independentisme va junt, guanya directament l’alcaldia de la majoria de grans ciutats, fins i tot si la unitat li fa perdre alguns vots pels extrems.
Però construir una llista única des de la desconfiança entre partits és impossible ara mateix. Per això unes primàries on tots els candidats i candidates han de convèncer la ciutadania i explicar obertament el seu pla per al municipi i per a la independència són l’única manera de generar unitat, confiança i credibilitat per a tot el moviment.
Per assolir la independència.
Per guanyar les alcaldies clau del país.
Per aconseguir el màxim d’ajuntaments independentistes.

 

3. El registre de votants. Per què cal inscriure-s’hi?

Per poder votar a les primàries i decidir així la llista de candidats i candidates que es presentarà a les eleccions municipals. Tots els ciutadans i totes les ciutadanes s’hi poden apuntar.
Per donar força i impuls al projecte a nivell nacional. Encara que al teu municipi no es facin primàries és important que et registris.
L’èxit del Registre de Votants mostrarà la voluntat majoritària de construir aquestes candidatures d’unitat als municipis estratègics, i interpel·larà els agents polítics; se’ls vol fer veure que en determinades poblacions les primàries són la via més directa, i fins i tot l’única, per tenir alcaldies independentistes.

El registre de votants és la nostra força.

REGISTRA’T al web primariescatalunya.cat
Segueix a twitter @PrimariesCat o facebook /PrimariesCat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *