Menu Close

Vídeo. El Consell per la República, conferència d’en Joan Canadell

En Joan Canadell, secretari nacional de l’ANC i membre fundador del Cercle Català de Negocis va fer una conferència el passat dijous 21 de març al Col·legi Major Sant Jordi de Sarrià. Va fer una exposició de com veu la situació actual. Mentre no es produeixi un altre “momentum” amb el qual puguem fer efectiva la república catalana, ens va explicar quines coses podem anar fent en aquest mentrestant.
Bàsicament va parlar de tres coses:

La campanya tu votes, tu comptes sobre les eleccions sindicals, per les que va demanar de votar a sindicats que no siguin sucursals dels sindicats estatals i les eleccions a les Cambres de comerç que s’han de votar a primers de maig i en les quals l’Assemblea i el Cercle hi presenten una candidatura. (mes endavant farem un post específic sobre aquesta qüestió).

L’altra campanya és la del consum estratègic, engegada per l’Assemblea fa uns mesos. Es tracta d’anar-nos desvinculant de les companyies energètiques i de serveis vinculades a les empreses de l’IBEX-35, empreses i bancs que han dut fora de Catalunya la seva seu i anar passant els nostres contractes a companyies del país. Això també és una via de “fer república”, ens va dir. En aquest sentit, hi ha prevista una fira de consum davant la catedral de Barcelona el dissabte 4 de maig al matí. En l’enllaç anterior hi trobareu més informació.

Finalment ens va parlar del Consell de la República. Va parlar de l’estat actual, del seu organigrama, de la importància que la gent s’hi inscrigui de manera massiva. Ha de ser un organisme que pugui treballar amb la llibertat que li dona el fet de ser lluny de les fronteres de l’Estat espanyol, per internacionalitzar la nostra causa, per ser l’altaveu a nivell internacional de la nostra lluita per la independència i per anar creant estructures per la república.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *