Menu Close

Consum responsable. Vídeo de la conferència del 18 d’octubre.

 

Us presentem el vídeo de la conferència que vam fer el dia 18 d’octubre al Teatre de Sarrià amb en David Fernàndez, enginyer informàtic, secretari nacional de l’ANC i membre del Centre Català de Negocis i l’Antoni Tahull, enginyer industrial i consultor de medi ambient i energia. Van ser moderats per la periodista d’El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià, l’Elena Bulet.

Es va tractar el model energètic, sobretot el sistema elèctric, que volem per a una Catalunya independent. També per l’aposta pel consum responsable, pel consum estratègic.

En destaquem aquestes idees:

Antoni Tahull:

“Tenim un Ferrari a la ‘pole position’ per sortir, si ho sabem gestionar bé”

“El sistema català, sense canviar la regulació, fent tota l’energia des de Catalunya, ens estalviaríem uns 1400 milions d’euros a l’any i baixaríem la factura elèctrica de l’ordre d’un 25%”

“Amb la xarxa que tenim no hauríem de fer grans línies noves”

“El model català podria ser un dels més competitius d’Europa”

“No es tan important qui es el propietari dels sistemes, el que ha de ser absolutament independent és qui regula el sistema, ben regulat, la propietat ha de funcionar bé”

“Espanya no arreglarà els seus grans defectes estructurals si no té un xoc com el que podria ser la desconnexió de Catalunya”

 

David Fernàndez:

“Si canviem de gestors del model ens podrem estalviar molts diners”

“No tenim la clau per fer un canvi legislatiu”

“El consum responsable és el consum estratègic, hem d’actuar amb intel·ligència”

“Hem de ser autònoms a nivell de consum, no només amb les elèctriques; gasistes, bancs, asseguradores, supermercats, benzina, hi ha certs sectors estratègics que impulsarem”

“El Banc Sabadell i la Caixa van dir que portaven la seva seu fora de Catalunya per protegir els seus fons. En realitat ho van fer per política. No han entès que nosaltres com a consumidors també podem fer política amb la nostra economia del dia a dia, apostant pel consum estratègic”

“Aviat l’ANC anunciarà un web sobre consum estratègic”

 

Presentació de l’Antoni Tahull, “Model energètic català, preent i futur”:

Galeria fotogràfica:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *