Menu Close

Acte de Cornellà. On tot comença. Sabem on anem – 27º 9′ 2015”

Ahir dia 27 de febrer a la Fira de Cornellà és va donar el tret de sortida per encarar la recta final del procés d’independència de Catalunya. A tal efecte es van fer públics 4 compromisos que els partits polítics sobiranistes hauran d’acomplir per rebre el suport de l’ANC:

1- Que els alcaldes o les alcaldesses, com a màximes autoritats i representant dels veïns, participin a l’assemblea de càrrecs electes que es constituirà per donar suport al procés d’emancipació nacional. En el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions d’autogovern catalanes, aquesta assemblea hauria d’assumir la governació de Catalunya, donant així continuïtat al procés i garantint la màxima legitimitat democràtica i institucional.

2- Que cada ajuntament es posi a disposició del govern per a tot el que consideri oportú en la constitució de l’estat català.

3- Que els ajuntaments amb majoria sobiranista promoguin campanyes perquè les eleccions del 27 de setembre tinguin sentit plebiscitari.

4- Que els municipis amb majoria sobiranista proposin al primer ple ordinari l’adhesió o la continuïtat a l’Associació de Municipis per la Independència.