Menu Close

5 anys del 10A, Barcelona va decidir

Avui es compleixen 5 anys del 10A, la consulta de Barcelona decideix que va tancar les 555 consultes realitzades a tot el territori des del 2009 quan es va començar el cicle de consultes aquell ja llunyà 13 de setembre a Arenys de Munt.

El repte era immens i l’alta participació (21,37%) donada la infraestructura de què es disposava, va sorprendre tothom i va contribuir a engegar el moviment que ara està culminant políticament en el camí a la nostra independència.

Parlem amb el nostre actual coordinador, en Ricard Tapias, aleshores un dels promotors de la consulta al nostre districte i responsable del vot anticipat i dels Fedataris.

Quins records tens més vius d’aquells dies al voltant del 10A?

El 29 d’abril del 2010 es va constituir “Sarrià-Sant Gervasi Decideix” . Després de l’èxit a molts pobles de Catalunya, tocava el torn a Barcelona. Recordo la il·lusió i l’empenta de molta gent que d’una forma ferma i decidida s’anava integrant amb nosaltres sense por de compartir l’independentisme que portaven dintre.

El repte era molt gran, vàreu trobar-vos moltes dificultats?

La principal dificultat va ser la de donar-nos a conèixer. Sortíem al carrer per explicar qui érem i què era la CONSULTA. La gent no en sabia gairebé res. Va ser una feina feixuga, però amb esforç i molta dedicació vam assolir el nostre objectiu

Què és el que valores com a més positiu d’aquell moviment?

El primer donar oportunitat a tota la gent que es sentia independentista de dir-ho sense embuts i no tenir por de proclamar-ho. Vam aconseguir que la paraula Independència formés part del vocabulari quotidià i se’n parlés al carrer amb normalitat.
Després, crear debat entre la població i fer entendre que podrien votar mitjançant unes urnes per la Independència de Catalunya. Ens adreçàvem a tothom volguessin o no la independència.

Com creus que va influir el 10A i en general totes les consultes, en la posterior creació de l’Assemblea que ens ha dut a l’actual procés?

El 10A, entre d’altres coses, va posar els fonaments del que després seria la creació de l’Assemblea Nacional Catalana, va ser la força, l’embranzida i també va donar experiència a milers de persones espontàniament arreu de Catalunya, per continuar amb la tasca que va endegar l’ANC i d’altres entitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *