18 de febrer #VolemAcollir


El dia 18 de febrer desenes de milers de persones es varen manifestar pels carrers de Barcelona amb el clam de “Volem acollir” els refugiats de les guerres d’Irak i Síria. L’Assemblea, en tant que entitat adherida a la campanya “Casa nostra casa vostra” hi va participar.

Al marge de la polèmica creada els dies anteriors sobre les competències de la Generalitat i de si fa prou o no per l’acolliment, és evident que el dret d’asil és una competència dels estats i només des d’una República catalana es podrà fer una política d’acolliment de persones refugiades.

La Generalitat es va comprometre a acollir 4.500 refugitats i està preparada de manera immediata per acollir-ne uns 1.200. A part, ha engegat un programa de formació de mentors que ajudaran a la vida diària dels nouvinguts que ja té més de 1.000 inscrits. Altres instàncies com ajuntaments també hi estan treballant però uns i altres es troben amb l’impediment de l’estat espanyol que no compleix amb el compromís contret amb la UE d’acollir uns 17.000 refugiats.

L’Assemblea, considerant que Catalunya ha estat tradicionalment un poble d’acollida, molts avis nostres van patir les conseqüències d’un exili forçat i que tot refugiat de guerra té el dret internacionalment reconegut d’acollida i asil, es va comprometre amb aquesta iniciativa i va participar en la manifestació multitudinària de Barcelona.

Tota persona pot esdevenir, al llarg de la seva vida, un refugiat polític demandant d’asil. Tenim el deure moral d’acollir els que fugen de la guerra i la destrucció.

Les infraestructures a debat

Conferència-debat, el proper dia 23 a les 19:30 al Col··legi Major Sant Jordi, Passatge Ricard Zamora, 4-8, Barcelona.

Hi participaran en Joan Amorós i en Josep Amat i serà moderat per en Josep Pérez Franco.
Us adjuntem els seus perfils, autèntics experts en aquesta matèria:

JOSEP PÉREZ FRANCO
Economista per la UB. Postgrau en Direcció d’Empreses pel IESE. És diplomat en Sociologia per ICESB i diplomat en Psicologia de la Direcció de Negocis per la University of Rochester (EUA).

JOSEP AMAT
Doctor en Enginyeria Industrial. Catedràtic emèrit de la Universitat Politècnica de Catalunya.
Ha estat Invited Professor al Massachusetts Institute of Technology (EUA)
És membre de l’Institut d’Estudis Catalans i de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona.

JOAN AMORÓS
Ha estat president de diverses associacions culturals catalanes. És president del FERRMED, un grup de pressió europeu liderat des de Catalunya i que té com a objectiu principal la impulsió d’un gran eix ferroviari de mercaderies que ha d’unir el sud amb el nord d’Europa. El 1994 va rebre la Creu de Sant Jordi.

(Vegeu l’entrevista que li fa Vilaweb)

Vídeo de l’ANC. Campanya Fem Futur. Parlem d’infraestructures.

Vull una resposta. Xip TV. 9 de febrer