Obriu fronteres, volem acollir!

Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades que es commemora el proper 20 de juny, més de 50 entitats s’uneixen per convocar a una gran manifestació sota el lema “Obriu Fronteres, Volem Acollir” per denunciar públicament la irresponsabilitat, la negligència i l’hostilitat dels representants polítics de l’estat espanyol i de la resta dels estats europeus davant l’èxode de persones desplaçades que cerquen un lloc segur, diumenge 19 de juny a les 18h. El manifest convocant ja compta amb un centenar de col·lectius adherits.

Les entitats volen remarcar a través d’aquesta manifestació, el seu suport als pobles que pateixen la guerra: “El poble sirià pateix una guerra civil des de fa 5 anys i la resposta europea ha estat irresponsable i indigna de països que es reclamen dels drets humans” ha declarat Josep Lluís del Alcazar, del Comité de Solidaritat amb el Poble Sirià. “Recordem també que a Síria hi ha més de 8 milions de refugiats interns i denunciem la crueltat del règim, de Rússia, dels EUA i de Daesh en contra del poble sirià”, sentencia.

Una situació que no desconeixen els propis catalans, com ha recordat Natàlia Esteve, vice presidenta de la Assemblea Nacional Catalana:

“El poble català és un poble d’arrels mediterrànies que s’ha construït amb la migració. Som una societat que també ha patit l’exili als camps de refugiats”, i afegeix, “Catalunya vol parlar amb veu pròpia a Europa i al món per defensar el respecte als drets humans”.

RUI Sí, RUI No.

En la reunió del Secretariat Nacional de l’Assemblea del passat 11 de juny es va decidir emplaçar a tots els socis a definir-nos sobre un possible Referèndum Unilateral d’Independència en l’horitzó dels propers mesos contestant la següent pregunta:

Vols que l’ANC exigeixi a les institucions catalanes que convoquin el poble de Catalunya a un Referèndum per DECIDIR sobre la Independència?

Un intent per part de l’ANC de recuperar la iniciativa perduda de la societat civil enfront els partits polítics? Un canvi massa precipitat del Full de Ruta que pot desorientar l’independentisme? Un pas definitiu en la ruptura amb l’Estat Espanyol? Una repetició innecessària del 9N del 2014?

Hi ha opinions per a tots els gustos, el debat és obert. Hem recopilat alguns articles que han aparegut aquests dies a la xarxa per part d’alguns experts per a contrastar els arguments i afavorir el debat.

Els trobareu a la pàgina de Documents/Articles premsa.