1 de maig, manifesta’t

Des de l’ANC es vol animar a tots els ciutadans de Catalunya a participar en les diverses mobilitzacions que s’organitzen arreu del territori en motiu de l’1 de maig per reclamar unes condicions de treball més justes.
Essent conscients que una República digna comença per un treball digne, l’Assemblea Sectorial de treballadors i treballadores participarà activament en les mobilitzacions que es duran a terme aquest diumenge a Barcelona (plaça Urquinaona / Pau Claris, 11.00), Igualada (Estació Vella, 11.30) i Tarragona (Plaça Imperial Tarraco, 12.00).

Manifest

Àudio de la presentació de Reinicia Catalunya

Àudio de la conferència d’en Jordi Rich, presentació del projecte Reinicia Catalunya feta el 14 d’abril, 85è aniversari de la República catalana.

Què és una constitució? exemples de constitucions, els poders de l’estat, formes d’organització de l’estat, com ha de ser el nostre procés constituent? Tot això ho explica molt bé el Jordi Rich en aquest àudio i en el power point de més avall.

La qualitat del so, sobretot quan s’intervé des del públic no és la més òptima, us en demanem disculpes.

Un periodista letó recorre tota la Via Catalana a peu

Un molt bon amic de Catalunya, el novel·lista i periodista de Letònia Otto Ozols, que ja havia viscut i ha cobert diverses Diades organitzades per l’ANC, va quedar especialment impactat per la Via Catalana. “Com a letó dic que seré un català fins que Catalunya sigui lliure i independent” *, va escriure a la premsa del seu país!

Des de dia 3 d’aquest mes, començant a Alcanar, està fent a peu la totalitat de la Via Catalana, i espera arribar al Pertús el dia 21. A cada poble on ell preveia passar la nit hem aconseguit allotjament a casa d’algú (la majoria sap parlar anglès!), i en algun cas s’allotja, convidat, en un hotel. A molts trams, a més, hem trobat voluntaris que l’acompanyen pel camí (que normalment evita la carretera principal, per seguretat) donant-li escalf. A moltes poblacions hi ha un comitè de rebuda, sovint amb alguna bandera letona! Si toca dinar, no ho fa sol! La gent pel camí li explica anècdotes de la Via Catalana i del procés, i contesta les seves preguntes. Diverses vegades li ha fet una entrevista la ràdio o TV local. Tenim la impressió que no sopa mai sol: de vegades hi ha una colla de gent, sovint voluntaris dels trams locals de la Via Catalana.

Dimecres dia 13 és el nostre gran dia! Arribarà d’Esplugues, d’on sortirà a les 17:30 hores, amb destinació el Born (19:30 hores),  travessant d’esquillentes l’Hospitalet, per l’N340 i travessant Barcelona per la Travessera de les Corts, la Diagonal (on arribarà a les 18:30) i el passeig de Sant Joan (on arribarà a les 19:00 hores). Esperem que molts socis i simpatitzants el voldreu acompanyar o si més no saludar, aquest dia, o el matí del dia 15 quan sortirà de Barcelona (esperem que amb els peus curats) des del Born, cap a Mataró per la costa.

Quasi 100 persones són en un grup de WhatsApp que ens permet de resseguir amb fotos i informacions la seva marxa, i sobretot preveure els horaris de pas; i ens coordinem encara més gent per correu electrònic. A més, força gent el segueix per twitter, mitjançant el hashtag #OttoViaCat, i @OttoOzols.

Miquel Strubell i Krys Schreiber.

*text en català comentat aquí

5 anys del 10A, Barcelona va decidir

Avui es compleixen 5 anys del 10A, la consulta de Barcelona decideix que va tancar les 555 consultes realitzades a tot el territori des del 2009 quan es va començar el cicle de consultes aquell ja llunyà 13 de setembre a Arenys de Munt.

El repte era immens i l’alta participació (21,37%) donada la infraestructura de què es disposava, va sorprendre tothom i va contribuir a engegar el moviment que ara està culminant políticament en el camí a la nostra independència.

Parlem amb el nostre actual coordinador, en Ricard Tapias, aleshores un dels promotors de la consulta al nostre districte i responsable del vot anticipat i dels Fedataris.

Quins records tens més vius d’aquells dies al voltant del 10A?

El 29 d’abril del 2010 es va constituir “Sarrià-Sant Gervasi Decideix” . Després de l’èxit a molts pobles de Catalunya, tocava el torn a Barcelona. Recordo la il·lusió i l’empenta de molta gent que d’una forma ferma i decidida s’anava integrant amb nosaltres sense por de compartir l’independentisme que portaven dintre.

El repte era molt gran, vàreu trobar-vos moltes dificultats?

La principal dificultat va ser la de donar-nos a conèixer. Sortíem al carrer per explicar qui érem i què era la CONSULTA. La gent no en sabia gairebé res. Va ser una feina feixuga, però amb esforç i molta dedicació vam assolir el nostre objectiu

Què és el que valores com a més positiu d’aquell moviment?

El primer donar oportunitat a tota la gent que es sentia independentista de dir-ho sense embuts i no tenir por de proclamar-ho. Vam aconseguir que la paraula Independència formés part del vocabulari quotidià i se’n parlés al carrer amb normalitat.
Després, crear debat entre la població i fer entendre que podrien votar mitjançant unes urnes per la Independència de Catalunya. Ens adreçàvem a tothom volguessin o no la independència.

Com creus que va influir el 10A i en general totes les consultes, en la posterior creació de l’Assemblea que ens ha dut a l’actual procés?

El 10A, entre d’altres coses, va posar els fonaments del que després seria la creació de l’Assemblea Nacional Catalana, va ser la força, l’embranzida i també va donar experiència a milers de persones espontàniament arreu de Catalunya, per continuar amb la tasca que va endegar l’ANC i d’altres entitats.

Reinicia Catalunya

 

Conferència-presentació de Reinicia Catalunya, el 14 d’abril.

El debat sobre com pot ser un nou país ja ha començat. L’ha iniciat la ciutadania per diverses vies.

Reinicia Catalunya vol aplegar totes les iniciatives per eixamplar la base dels que s’imaginen un nou país, que a més de nou ha de ser millor.

Un procés obert, transparent, participatiu i inclusiu per definir les bases constitucionals d’un nou país.

Concurs “Oh Happy Car”. ANJI

Si teniu fins a 31 anys i voleu passar-ho bé fent un vídeo amb una colla, participeu en aquest concurs que organitza l’ANJI (Assemblea Nacional de Joves Independentistes) i la nostra territorial, heu de ser un grup de 3 o 4 persones i l’heu de gravar dins d’un cotxe parodiant el vídeo que s’esmenta al cartell, trobareu les bases del concurs aquí, animeu-vos!

_DSC0539