MésAssemblea.cat

Una quarentena d’assemblees territorials de l’ANC de tot el país van presentar al Comitè Organitzador de l’Assemblea General propostes per modificar els Estatuts i el Reglament de règim intern de l’Assemblea Nacional Catalana, perquè fossin debatudes i votades a l’assemblea general ordinària del 17 d’abril. Amb quin objectiu van presentar aquestes propostes? Per enfortir l’Assemblea i fer més transparents els processos d’elecció i votacions del Secretariat Nacional.
Ara, després d’un exhaustiu treball conjunt entre representants de les assemblees territorials implicades (del Baix Llobregat, el Barcelonès, el Gironès, el Maresme, el Pallars, el Penedès, el Pla de l’Estany, el Vallès), s’ha redactat una nova proposta de modificació dels Estatuts i del Reglament de règim intern. La pots trobar, punt a punt, i també com un sol document descarregable al web www.mesassemblea.cat. on s’hi recullen les opinions de les gairebé quaranta territorials.

Com que no era permès refondre les propostes presentades, s’ha optat per acollir-se a l’article 14 dels actuals Estatuts: “Un mínim del 5% dels membres de l’Associació poden sol’licitar per escrit al Secretariat Nacional la inclusió d’un o més assumptes a l’ordre del dia, sempre que ho facin dins del primer terç del període comprès entre la recepció de la convocatòria i la data prevista per a la celebració de l’Assemblea General.”.

Tenim la intenció i voluntat d’aconseguir les 2.000 signatures necessàries perquè aquestes propostes siguin sotmeses a votació, una a una, a l’assemblea general ordinària. Tenim temps per presentar-les fins al dijous 31 de març, amb l’inconvenient que hi ha la Setmana Santa entremig. Es recolliran signatures fins al dimecres 30 de març (si no arribéssim a les 2.000 que necessitem, allargaríem la recollida fins al 31 al migdia)

+info a www.mesassemblea.cat

Catalunya amb els refugiats

L’Assemblea va participar en la manifestació del dissabte 19 de març a Barcelona, convocada per Unitat contra el feixisme i el racisme, entitat a la qual s’hi ha adherit. Diversos milers de manifestants van anar des de l’Estació de França fins a la platja de la Barceloneta, denunciant el preacord de la UE amb Turquia pel qual a canvi de vergonyoses compensacions econòmiques i polítiques, es tanca la porta a milers de refugiats que fugen de les guerres de Síria, Iraq i Afganistan i se’ls condemna a un futur incert dins de Turquia amb el perill que siguin retornats als països en guerra dels quals fugen.

L’ANC publica a la seva pàgina web el manifest Trenquem la reixa


“Ser un refugiat no es tria”