Acte de Cornellà. On tot comença. Sabem on anem – 27º 9′ 2015”

Ahir dia 27 de febrer a la Fira de Cornellà és va donar el tret de sortida per encarar la recta final del procés d’independència de Catalunya. A tal efecte es van fer públics 4 compromisos que els partits polítics sobiranistes hauran d’acomplir per rebre el suport de l’ANC:

1- Que els alcaldes o les alcaldesses, com a màximes autoritats i representant dels veïns, participin a l’assemblea de càrrecs electes que es constituirà per donar suport al procés d’emancipació nacional. En el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions d’autogovern catalanes, aquesta assemblea hauria d’assumir la governació de Catalunya, donant així continuïtat al procés i garantint la màxima legitimitat democràtica i institucional.

2- Que cada ajuntament es posi a disposició del govern per a tot el que consideri oportú en la constitució de l’estat català.

3- Que els ajuntaments amb majoria sobiranista promoguin campanyes perquè les eleccions del 27 de setembre tinguin sentit plebiscitari.

4- Que els municipis amb majoria sobiranista proposin al primer ple ordinari l’adhesió o la continuïtat a l’Associació de Municipis per la Independència.

 

L’ANC se suma a la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC)  ha signat aquest dilluns 16 de febrer un acord amb els impulsors de la ILP Habitatge: contra els desnonaments i la pobresa energètica, per tal de col·laborar amb la recollida de signatures i aconseguir superar les 50.000 necessàries per a que s’accepti a tràmit.

La ILP, promoguda per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC; pretén que “el Parlament aprovi noves polítiques d’habitatge i pobresa energètica que facin front a aquesta emergència social”.

L’ANC se suma a la iniciativa, en coherència amb el seu Full de Ruta, per començar ja el canvi real que suposarà aconseguir un país nou, més just i democràtic.

Carlos Macías, de la PAH, Maria Campuzano, de l’Aliança contra la Pobresa Energètica, i Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, han signat l’acord aquest dilluns 16 de febrer a les 11:30 hores a la seu de l’Assemblea (C/ Marina, 315 Barcelona).

 

Carme-Forcadell-ILP-CELIA-ATSET_ARAIMA20150216_0127_1