Com Àustria o Dinamarca. La Catalunya possible.

El passat dia 7, es va organitzar conjuntament amb la Fundació Catalunya Estat, la conferència “Com Àustria o Dinamarca. La Catalunya possible” a la Casa Orlandai de Sarrià. La conferència va anar a càrrec del doctor en economia Modest Guinjoan on va presentar una anàlisi econòmica de Catalunya comparant-la amb altres països europeus. Concretament amb 8 amb unes dimensions similars: Àustria, Bèlgica, Dinamarca, Finlàndia, Noruega, Països Baixos, Suècia i Suïssa, tots ells considerats països, rics, competitius i equitatius. Us recomanem la lectura d’aquest llibre: http://www.grup62.cat/llibre-com-austria-o-dinamarca-114985.html
IMG-20140408-WA0005
 La Sala Foix de la Casa Orlandai va quedar plena de gom a gom. Tot un èxit de convocatòria! En finalitzar aquest acte es va presentar per par d’en Xavier Vidal, la nova campanya de l’ANC Declara’t a Catalunya. És a dir, com presentar la nostra declaració a Tributs de Catalunya, la qual s’iniciarà de cara la setmana que ve.
IMG-20140408-WA0006

Xerrada en el Casal Can Fàbregas

El dia 03.04.2014 es va fer per part de l’ANC- Sarrià Sant Gervasi, una xerrada de “petit format” en el Casal Can Fàbregas, una Entitat del barri de Sarrià, Pl. Pere Figuera i Serra, 1.
Es va realitzar en la seva seu social amb una participació de 20 persones. La pluja no va permetre una assistència més important. La Carme Mascases i en Josep Bordes com a ponents, van desenvolupar el tema “La Catalunya que volem” . Entre d’altres es van comentar aspectes com:

-Repàs del desencaix entre Espanya i Catalunya en els últims 300 anys des d’un punt de vista històric, econòmic, plurinacional, lingüístic i cultural
-On som ara i cap on anem en el futur
-La campanya “Signa un Vot” de l’ANC
-Aspectes econòmics: És viable una Catalunya independent ?. Les balances fiscals. Les inversions de l’Estat Espanyol a Catalunya i el seu grau de compliment.
-Aspectes socials: Es podran pagar les pensions en un Nou Estat Català ?. Situació actual de la Llei de Dependència.
-Aquest 2014 ens juguem el nostre futur. Tenim la sort de poder viure el moment actual, el de la creació d’un Nou Estat, de poder ser protagonistes de la nostra pròpia història. Els perills no ens vindran de fora sinó de dintre, de nosaltres mateixos si no hem fet prou bé les coses, sigui per manca de confiança o d’unitat.
Ara és el poble qui marca el camí.

Després de la presentació es va realitzar un debat en el qual els assistents van poder expressar la seva opinió i plantejar dubtes sobre el contingut dels temes tractats.
La Direcció de l’Entitat va expressar als ponents de l’ANC la seva satisfacció pel desenvolupament i el clima distés de l’acte