La Batalla x Sarrià

El proppassat 12 d’octubre a la plaça de la Vila, vam participar, també dins la Festa Major del districte, a la competició BATALLA X SARRIÂ. Una activitat nova de la festa en què dos equips Els Rosers i Els Vicençs s’han enfrontat a diferents proves. Al llarg dels dies de la Festa, hi ha hagut diverses proves d’aquesta Batalla festiva, que ha servit per cohesionar més els veïns de Sarrià.

L’ANC Sarrià-sant Gervasi va organitzar una prova de Conéixer Catalunya, en la qual els dos equips van anar competint per endevinar les respostes correctes plantejades.

La prova va tenir una gran participació, tant d’adults com d’infants. Els concursants van mostrar un bon nivell de coneixements històrics, geografics i de cultura popular del païs, i van gaudir de la prova amb gran esportivitat. Els guanyadors van ser finalment Els Rosers. Esperem trobar-nos l’any vinent amb noves propostes.

Podeu veure totes les fotografie de l’esdeveniment en el següent enllaç.

 

 

 

Encén l’Estelada

Ahir al vespre i dins el marc de la Festa Major de Sarrià, vam organitzar l’Encén l’Estelada a la Plaça Consell de la Vila. Més de 200 persones ens van acompanyar a aquest emotiu acte on milers de llumenetes, algunes pampalluguejant i algunes altres que s’apagaven pel vent, es van unir per formar un únic símbol, l’Estelada, representant el nostre anhel de llibertat.
Tot l’acte va ser presentat per l’actor Jaume Comas, que amb la seva solemne veu va anar amenitzant el procés d’encesa tot recitant alguns versos de l’Espriu. El coordinador de la territorial de l’ANC de Sarrià Sant Gervasi, en Linus Puchal, va intervenir amb un discurs proper, ple d’elements i simbologia identitària, dirigit a la gent del barri de Sarrià i animant-los a afegir-se al moviment popular de l’ANC.

 

 

Finalment, va intervenir la coral El Poble que Canta amb diferents cançons entre elles La Balenguera, en solidaritat a la vaga de docents de les Illes, i cantant com a punt i final juntament amb tots els assistents Els Segadors. Des de la territorial, volem agrair la participació i ajuda de tots els voluntaris que van fer possible l’acte, així com també a tots els participants que ens van donar un cop de mà en l’encesa de les espelmes. Inevitable el paral·lelisme d’ahir: ens va costar encendre totes les espelmes pel vent, però ens en vam sortir, i ens costarà però també ho aconseguirem la independència.

 

Concurs de Paelles de la Festa Major de Sarrià

El diumenge dia 6 d’Octubre l’Associació de veïns de Sarrià va organitzar la paellada popular, de mar i muntanya baixa en sal i productes de proximitat, així com el concurs de paelles lliure i sense requeriments amb motiu de la Festa Major de Sarrià. Una jornada gastronòmica i lúdica on les veïnes i veïns i les entitats del barri gaudeixen de l’ambient festiu, a més d’un àpat rodejat de familiars, amics i veïns. L’esdeveniment es va realitzar al Desert de Sarrià, el Passeig de Santa Eulàlia. Al costat de l’Escola EINA de disseny.

Sarrià – Sant Gervasi per la Independència vàrem decidir que sent un acte de barri per fer barri, no podíem faltar. Si bé en cap moment vàrem tenir cap tipus d’ambició per guanyar el concurs de paelles, ja que ens vam plantejar l’acte com una oportunitat per donar-nos a conèixer millor entre els nostre veïns, el cert és que al participar en el concurs de paelles optàvem, com qualsevol participant, a rebre algun tipus de reconeixement si els membres del jurat  ho consideraven oportú.

Els premis els van enunciar en ordre creixent d’importància, és a dir, es va deixar el primer premi pel final. A mesura, que van començar a dir els premiats i vien el gran nivell dels participants, seguint el nostre plantejament inicial vàrem concentrar la nostra atenció i recursos al plat de paella que teníem davant i a fer proselitisme polític.

 

La nostra sorpresa va ésser que el regidor del PP del nostre districte , el que havia d’anunciar la paella guanyadora, va enunciar que la paella guanyadora era la número 10, la nostra.

La seva cara de circumstàncies només es podia equiparar amb la nostra sorpresa i alegria. Podeu veure totes les fotos d’aquest esdeveniment  en el següent enllaç , aquí teniu un altre tast: