Correllengües 2013

El propassat 15 de setembre hem tornat a participar com a entitat a la comissió organitzadora del Correllengües de Sarrià. El Correllengües vol impulsar la normalització de la llengua per tal de conscienciar a tothom del fet de poder viure en català.   L’acte es va celebrar a la plaça de la Vila on van participar, juntament amb nosaltres, l’Associació de veïns de Sarrià, el Centre cultural Casa Orlandai i la seva Associació, la Colla gegantera i la Colla Sardanista de Sarrià, Diables i diablesses, El bastó de Sarrià, el Centre de Normalització Lingüística, la llibreria A peu de pàgina i Solidaritat catalana. També cal destacar la col·laboració de l’Ajuntament del districte i de diversos comerços del barri.

 L’acte el va obrir Frederic Bou, poeta sarranienc, que va fer una reflexió sobre l’ús del català i la necessitat de fomentar els hàbits interpersonals. Tot seguit ens va llegir un poema que va compondre especialment per al Correllengües de Sarrià. També es van llegir poemes de M. Martí i Pol i J. Verdaguer. .Les entitats organitzadores vam dur a terme una gimcana lingüística de jeroglífics, memorització de poemes, un scrabble, i un pica lletres. També va haver un espai per als més petits. Es van repartir molts premis a tots els participants.  

La cloenda i el manifest de l’acte va ser a càrrec de Pau Vidal, escriptor, traductor, i presentador i guionista de programes lingüístics a la televisió de Catalunya, com també responsable de llengua a programes de Catalunya Ràdio, Pau Vidal, que també es dedica a l’enigmística ens va divertir amb jocs i reflexions entorn de la llengua i de la fidelitat lingüística.

Campanya Via Catalana

Des de finals del mes d’agost i fins la diada vam ser presents cada dia en diferents punts del districte on amb la nostra parada amb una imatge 100% treballada, vam anar informant sobre les inscripcions als trams i venent les inconfusibles i exhaurides samarretes grogues. Paral.lelament vam continuar recollint els Vots de la Campanya Signa un Vot per la Independència amb un elevat grau de participació. Tot un èxit. Dins aquesta campanya també vam organitzar la Caravana per la Via Catalana Vallvidrera, Sarrià-Sant Gervasi on una munió de cotxes i motos van desfilar amb estelades, cartells de la Via Catalana, etc. pels principals carrers en un ambient festiu però alhora reivindicatiu per escampar el missatge independentista i per donar suport a la Via Catalana.

Des de Sarrià Sant Gervasi estem molt contents de la participació de la gent del nostre districte a la Via Catalana, ja sigui als trams que es coordinaven de Barcelona a la Vila Olímpica (Trams 771-774), a l’expedició Ebre de més de 200 persones que va anar a les Cases d’Alcanar (Trams 7, 13 i 19) i a tots els inscrits en grup o individualment als diferents trams de la Via. Vam demostrar al món amb els peus a terra, el cor encès, donant-nos les mans i de nord a sud la nostra voluntat de llibertat amb màxima capacitat de mobilització, organització i civisme. El tram 771, el 177, el tram 555 i tots els altres, quedaran per sempre grabats en el nostre record. S’han convertit en un petit però històric patrimoni personal dels catalans.

Des de la territorial volem agraïr la tasca de tots els voluntaris que ens han ajudat en fer que la via fos un èxit.

Aina, David, Mercè, Josep, Núria, Arnau, Josep Mª, Imma, Maite, Jordi, David, Maite, Laia, Ramon, Neus, Genona, Josep Ramon, Llorenç, Marta, Mark, Lluís, Antoni, Dolors, Joan, Anna Isabel, Ricard, Carme, Andreu, JosepMª Teresa, Carola, Josefina, Àlex Conxita, Eduarda, Raquel, Josep Mª, Laia, Pilar, Antoni, Enric, Núria, Mercè, Laura, Olga, Joan, Linus, Lluís, Esteve, Enric, Ricard, Roger, Roser, Eugènia, Eduard, Josep Mª Josep, Jaume, Jordi, Manel, Neus, Marta, Joan, Xavier, Anna Maria, Joan, Anna, Xavier, Manel, Joan, Clara, Cecília, Joan, Anna, Aleix, Joan, Montse, Oriol, Clara, Vicenç, Elena, Ramon, Josep, Xavier, MªAntònia i amics i acompanyants,

MOLTES GRÀCIES PER FER-HO POSSIBLE!!!