Jornada intensiva de parades informatives de l’ANC a Nou Barris

Aquest dissabte l’ANC ha desembarcat a Nou Barris amb l’objectiu d’informar sobre els beneficis de la independència a la gent d’aquest districte. Nosaltres teníem la parada informativa just davant l’entrada del Parc de la Guineueta. Un bon lloc, un matí agradable, molts voluntaris i una bona resposta dels ciutadans de la zona.

Podeu llegir quelcom més en aquest enllaç al diari Ara on la imatge que acompanya la notícia correspon a la nostra parada.

ImatgeImatge

Ètica i política cap a la Independència

Ahir a la tarda, l’espai fòrum de l’escola Súnion va quedar petit davant la nombrosa assistència de públic a la conferència: Ètica i Política cap a la independència, amb dos ponents molt especials en Francesc Torralba, filòsof, teòleg i professor de la Universitat Ramon Llull, i en Jordi Pujol, expresident de la Generalitat de Catalunya.

L’actor Jaume Comas inicià la presentació de l’acte llegint emotivament “He mirat aquesta terra” de Salvador Espriu i tot seguit tingué la paraula en Manel Palència, coordinador de la territorial de Sarrià Sant Gervasi. Ell va parlar de la capacitat de mobilització dels catalans, del nostre somni com a col.lectiu i de si és ètic lluitar des de la base per la llibertat del nostre país.

Seguidament, continuà la conferència en Francesc Torralba i ho va fer seguint el tema dels somnis i referint-se al filòsof Enrst Bloch que diu “la realitat ve precedida del somni”. El nostre somni, el somni dels catalans ha de ser possible i hi ha d’haver aquells qui creguin en ell. Aquest somni, el nostre somni, ha d’estar fonamentat per uns valors sòlids i ferms com l’audàcia, la constància, la unitat, l’autoestima, la humilitat, la generositat i un valor molt nostre com és el seny. La fi i els mitjans per assolir la plenitud com a poble han de ser nobles i honestos (que ho són) i presidits per la pau i el diàleg. D’aquesta manera, és la millor herència com a país que podem deixar en un futur als nostres fills.

L’últim ponent, l’expresident de la Generalitat de Catalunya començà citant en Helmut Schmidt i el fet que ningú parla ja del “bé comú”, en alemany Gemeinwhol. Ens explicà el seu interès per la història i la política sentint-se patriota i europeu català i la seva evolució cap a l’independentisme. De la seva intervenció destacar uns missatges clars i contundents: les persones d’un país tenen dret a defensar la seva particultaritat, que el tracte que ens donen i donaran és perquè siguem residuals, que hem de construir un país que el món no en pugui prescindir, que actualment els catalans hem sortit del congost i no tornarem endarrera, i que en un referèndum votaría SÍ a la independència.

Tot un èxit de ponents, de temes, de missatges i d’organització. Continuem treballant per la independència de Catalunya i així retrobar la soleia del puig.

Dóna la Cara per la Independència dins la Mostra Comerç al Carrer i Gastronòmica de Sarrià

Aquest dissabte dia 4 de maig vine a donar la cara per la Independència, no cal que portis foto, te la fem al moment i la veuràs penjada de forma instantània a la web.

Ens trobaràs tot el dia al carrer Major de Sarrià, just per sobre del carrer rocabertí.

Vine, t’hi esperem: Dóna la Cara per la Independència.