27 d’octubre: un èxit dins la Mostra de Comerç al carrer i Gastronòmica de Sarrià

Durant tot el dia d’ahir vam difondre el missatge de l’ANC a la parada del carrer Major de Sarrià, dins la Mostra de Comerç al carrer i Gastronòmica de Sarrià. La campanya “Dóna la cara per la independència”,  va ser tot un èxit amb més de 260 persones que s’han fet la foto i han donat la cara per la independència.

Si tu encara no ho has donat la cara per la independència, fes-ho en aquest enllaç: http://www.donalacara.cat 

A més, també es va col.laborar amb els actes del Correllengua de Sarrià, participant en la gimcana lingüística “Emparaulats amb la llengua“, la cercavila dels Tabalers de Sarrià, la lectura de relats en català i del Manifest del Correllengua 2012.

[slideshow]

 

Correllengua 2012 a Sarrià

La flama del Correllengua 2012 va començar a caminar a principis d’estiu i el proper 27 d’octubre arriba a Sarrià. Amb el lema “Llengua, Cultura i Llibertat” es resumeixen els objectius del moviment: la reivindicació a través d’una proposta festiva i integradora el foment de l’ús social de la llengua i de la seva unitat, la difusió de la nostra riquesa cultural i l’enfortiment de la nostra personalitat i autoestima com a poble.

Aquest any, el Correllengua vol recordar la figura i obra de Lluís Maria Xirinacs, en el cinquè any de la seva mort, per la seva estima a la nostra llengua i al país. És per això, que l’inici del Correllengua d’enguany va tenir lloc a Ripoll, bressol de la seva estimada pàtria i a escassos quilometres del lloc de la seva mort, l’agost del 2007. Així, doncs, retrem homenatge a aquest  gran lluitador per  les llibertats del nostre país, que el van portar, fins i tot, a una condemna de presó. Xirinacas, autor de nombrises obres, va rebre, l’any 2004, el Premi Canigó a la Universitat Catalana d’estiu de Prada.

També volem recordar a Martí Gasull, fundador i principal activista de la Plataforma per la llengua, mort recentment en un accident de muntanya al Nepal.

Coincidint amb la Mostra de Comerç al Carrer i Gastronomia de l’Eix Comercial de Sarrià, des de la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua catalana) i la Casa Orlandai i conjuntament amb la territorial de Sarrià Sant Gervasi de l’Assemblea Nacional Catalana, la llibreria a Peu de Pàgina, Reagrupament, ERC i Solidaritat Catalana s’organitzaran diferents activitats relacionades amb la llengua.

Us animem a participar en aquest acte festiu i engrescador, per tal de revitalitzar la nostra llengua i sensibilitzar la població de la importància del seu ús social.

Programa:

 

 

 

 

 

Assemblea General de l’ANC de Sarrià-Sant Gervasi.

Ahir dilluns 22/10 es va celebrar l’Assemblea General de l’ANC de Sarrià-Sant Gervasi. La sala de la Casa Orlandai va quedar plena d’adherits. Es va fer un repàs de les accions fetes fins el dia d’avui, de les que es faran properament i amb un torn de paraules on es van aportar propostes i consells es va cloure l’acte.. Seguim endavant !!!!

ImagembleImage

Idees clau de la conferència “El camí cap a l’estat propi”

Divendres 19 d’octubre 2012, 19,30h, Auditori del CIC, Barcelona

Manel Palencia

  • El debat Espanya-Catalunya ha pres una dimensió internacional i és imparable. El més difícil és gestionar els resultats d’aquests debats. Necessitem moderadors. A Europa li toca moderar el canvi de lideratge entre Espanya i Catalunya.
  • Per sortir-se’n d’aquest procés amb èxit, Catalunya necessita un exèrcit de 5 columnes: polítics valents, joves que vulguin lluitar per la llibertat, homes i dones que no tinguin por a perdre les seves possessions, gent gran que es posi al capdavant de tot plegat, i unes institucions que facin honor a les seves missions.
  • Cridem-nos a files, cadascú en la seva columna preparats per actuar. Sobretot, no ens quedem a casa perquè el camí és llarg.

Vicent Sanchis

  • És important que es controli la promesa de l’independentisme. Molta gent té grans expectatives. Catalunya mai havia estat en un moment tant important com el d’ara.
  • Les eleccions del 25N 2012 són en clau plebiscitària i han de comptar amb una gran participació (mínim un 70%) per mantenir el nivell de l’expectativa generada. I els partits que incorporin en el seu programa la consulta al poble català (CiU, ERC, ICV) haurien d’obtenir una majoria important (90 diputats) per demostrar l’aritmètica democràtica al món sencer.
  • El camí serà llarg i ja no té tornada.

Antoni Castells

  • El moment actual, l’onada, ve de lluny, no és de fa 3 anys. Catalunya ha generat un corrent de fons des de fa dècades. L’ANC és un exemple de la feina ben feta, com a ens catalitzador de les il·lusions d’un poble.
  • El federalisme és legítim però ara com ara no té sortida a l’Estat espanyol. “Espanya no el vol. No vol ser redimida per Catalunya”
  • El camí actual cap a l’estat propi necessita marcar unes prioritats i uns objectius. Cal anar pas a pas. No avancem aconteixements. I el primer és el 25N. Cal que les urnes demostrin una àmplia majoria a favor de la consulta sobiranista.
  • Cal intentar pactar amb Espanya, passar-li la culpa de la situació actual. I si no és possible, altres portes s’obriran. Davant el posicionament de “Independència sí, independència no” depèn de l’alternativa. Si l’alternativa és la que estan oferint actualment des del govern espanyol, la independència és el camí. Però no tanquem encara la porta, “carreguem-nos de raons”.